19 Kasım 2011 Cumartesi

Sayaras'a...

""Bugün kesinlikle bırakıyorum" deyince içime çok ilginç hisler doluyor, dünyadan kopacağım, hayat çekilmez olacak, acı çekeceğim düşünceleri beni mahvediyor.


Bilemiyorum, bilemiyorum, çözemiyorum... "



Aynı duyguları bende yaşadım, defalarca...

"Sigarasız olurmu?, Bir yemekten sonra, keyiflenince, sinirlenince, üzülünce, sevinince, sıcak bir çayın, kahvenin veya bir biranın yanında sigara içmeden yapamam ki..."

derdim ben de sigarayı bırakmadan önce... Ama daha sonra çok daha iyi anladım. Bunlar sadece nefsimizin bizi kandırmaya çalışmasından ibaret. Yok öyle bir şey gerçekten, sadece kendimizi kandırıyoruz. O olmazsa olmazlar, sigarasız da oluyor, hem belki de daha güzel oluyor.

Kaldıki sigara içerek geçirilen her gün hayatımızdan çalıyor. Bunu içtiğimiz müddetçe bir gün, kalp veya ciğer rahatsızlığı yaşayacağız. Bundan kaçış yok. Elbetteki ben de kurtulmuş sayılmam ama içmeye devam ettikçe de risk artıyor. Hem kendimize, hem sevdiklerimize hem de sevenlerimize sigaradan dolayı böylesi acılar yaşatmaya hakkımız yok.

Bence biraz daha düşün bunları...

18 Kasım 2011 Cuma

Aylardır tartıya çıkmadım :)

Merhaba günlük...

Son içtiğim sigaranın üzerinden 17,5 ay geçti.
Sigarayı bıraktım. Defalarca şeytan dürtmelerine maruz kalsam da direndim.

Dün gece rüyamda biri ikram etti, tuhaf bir sigaraydı ve de yılbaşı gecesiydi sanırım. Ve o sigara inanılmaz çekici geldi. Sanırım yine de içmeyecektim ama gerisini hatırlamıyorum, sanırım uyandım :)

Her neyse... Şimdi arşive baktım da, sigara bırakmaya başladığımda 78-80 kg civarıymışım. Aylar önce son tartıldığımda 95 kg idim. Ama aylardır da tartılmıyorum. Şimdi ise göbek fena bir hal aldı. Giysilerim dar gelmeye başladı. Acaba 100 kg oldum mu bilemiyorum. Biraz da korkuyorum sanırım tartıya çıkmaktan. Ama bir an önce spora başlamam gerek, orası kesin...