30 Haziran 2010 Çarşamba

24. Gün




15:10

Neredeyse 12 yıl...
Günde en az 1 paket...
12x365x20 = Yaklaşık 4400 paket, 90.000 adet sigara içmişim....

...

Çok daha uzun yıllar sigara içenler de var. Demekki epey dayanıklı canlılarmışız...
Sağlığa zararı zaten herkesçe biliniyor. Bir de cebe zararı var tabii.

Sigaraya verdiğim parayı düşünüyorum da, ortalama 3 TL den hesaplasam, 12.000 TL yi geçiyor. Demekki ben 12 yıl boyunca sigaraya vereceğim parayı bir kenara bıraksaymışım şimdi en az 10.000 TL yapardı. Resmen bir araba parası...

Tabiki maddiyat da önemli ama insanın kendisine, kendi sağlığına verdiği zarar da hiçbişeyle ölçülemez. 1 aya yaklaşıyorum ve inşallah bir daha ağzıma sürmeyeceğim.

Dün ofise leş gibi sigara kokan bir müşteri geldi ve acaip rahatsız oldum. Sanarsın yüzlerce sigaranın dumanını bir odaya üflemişler bu da orda 24 saat mahsur kalmış.. Çok fenaydı.

29 Haziran 2010 Salı

23. Gün


11:15



Evet sigarayı bırakıyorum. Hayatımdaki en düzenli belkide tek alışkanlık olan sigarayı bırakıyorum.

Kesinlikle bırakamam dediğim sigarayı bırakıyorum,

Yemeklerden sonra içemessem ne yaparım dediğim sigarayı bırakıyorum,

Soğuk bir biranın yanında içmemek olur mu dediğim sigarayı bırakıyorum,

Sevinince, hele ki sinirlenince içmessem yapamam dediğim sigarayı bırakıyorum,

Çünkü bunca zaman kendimi kandırmışım!


Yukarıda saydığım olmazsa olmazlar öyle bir oluyor ki.
Üstelik sigarasız daha güzel oluyor... Sigarasız geçen 23. gündeyim, Mutluyum, Huzurluyum :)

28 Haziran 2010 Pazartesi

22. Gün: Sigarasız geçen 3 Hafta...

09:20

Son içtiğim sigaranın ardından 3 hafta geçti. 21 gün... 500 saat...30.000 dakika...

Dün Veliefendi hipodromundaydık. Gazi Koşusu ve birbirinden zevkli koşular vardı. Şanssız bir gün olmasına ve çevrede püfür püfür sigara içilmesine rağmen çok fazla sigara içme isteği uyanmadı bende. Sigara içme isteği yerini yemek yeme isteğine bırakıyor :)

Karnım tok bile olsa devamlı birşeyler yemek, devamlı birşeyler atıştırmak istiyorum.

Bu arada rüyamda yanlışlıkla sigara içiyordum :) yanlışlıkla sigara içmek nasıl oluyorsa artık... Farkedince hemen yarıdayken attım sigarayı. Hayırdır inşallah...

22 Haziran 2010 Salı

16. Gün: 2. Haftayı da devirdik...

15:00

Evet... Sigarasız geçen 15 gün. Dile kolay. Gerçekten de yaşamayan bilmez. Halbuki benim için değil 15 gün çok daha uzun süreler geçmiş gibi.

Geçen haftanın son günlerinde galiba büyük konuştum. Ve bu hafta aksine daha çok zorlanmaya başladım. Belki de stress sebepli devamlı bir sigara içme arzusu var içimde az olsa.

Mümkün olduğunca yanlız kalmamaya özen gösteriyorum. Çünkü yanlız kaldığımda kendime fazla söz geçiremem, büyük ihtimalle de nefsime yenik düşerim :)

16 Haziran 2010 Çarşamba

10. Gün

15:50

Bu günlüğü tutmaya başlarken, sigarayı bırakma sürecinde çok zorlanacağımı düşünmüştüm. Ve bu süreçte yaşadıklarımı gün gün buraya aktarmak için bu bloğu oluşturmuştum. Ama artık düşündüğüm kadar zorlanmıyorum. O yüzden artık yazacak çok fazla şey bulamıyorum, o yüzden özür diliyorum senden günlük :)

Sigara içenlerin çoğunun bildiği gibi ben de biliyordum ama şuan daha iyi anlıyorum. Çok fena halde kendimi zehirlemişim. Sigara içerken de bunun farkındaydım elbette ama bişey olmaz diyerek sürekli kaçıyor, sigarayı bırakma duygusu ile yüzleşmekten bile korkuyordum belki de. Şimdi ise 10 gündür içmediğim için rahatlıkla düşünebiliyorum. Vücudumun neredeyse bütün organlarına zarar veren bu illeti 10 yılı aşkın süredir hiç aksatmadan günde en az 1 paket olmak üzere içtim. Şu an ciğerlerimin ne halde olduğunu tahmin edebiliyorum ama hiç de görmek istemiyorum. Şu an sanki kendini sigaranın yarattığı etkiden temizleyebilmek için çırpınıyor. Ve aslında çok da mutlu.

Bu 10 günlük süreçte neler değişti?
Eskiden sadece acıktığımda karnımı doyurmak için yemek yerdim. Pek fazla da yemek ayırmazdım ama bazı özel yemeklerde elbetteki keyif alırdım. Ama şimdiki kadar değil! Sigara ile tat alma duyularım da fena zarar görmüş olmalıki şuan yediğim herşeyin lezzetini daha iyi alabiliyorum. Aynı şekilde koku alma duyum da gelişti. Veya gelişti demeyeyim de normale dönüyor diyeyim. Ayrıca daha rahat uyuyabiliyorum. Bunlar ilk aklıma gelenler. Eminim sigara içmediğim müddetçe her şey daha güzel olacak.

15 Haziran 2010 Salı

9. Gün : Bir Hafta Geride Kaldı

08:50

Ben 3 gün yazmayınca pes ettiğimi düşünüp korktun dimi günlük? Hala pes etmedim, hala sigara içmedim. Galiba harbiden sigarayı bırakıyorum :)

Evet, son sigaramı içerken bundan sonra yeni paket almayacağım demiştim. Öyle de yaptım. Ve herhangi bir yardımcı madde kullanmadan buraya kadar geldim. Hem artık ilk haftadaki kadar zorlanmıyorum. Şeytanmı dürtüyor nedir, içimde bir yerlerde eskisi kadar olmasa da devamlı bir sigara içme isteği var fakat yemeklerden sonra eskisi gibi zorlanmıyorum.

Yediğim içtiğim herşeyden daha fazla lezzet alıyorum. Kokuları daha iyi alabiliyorum. Geçenlerde içtiğim bir biradan acayip zevk aldım. Halbuki beni biranın yanında sigara içememe duygusu korkutuyordu. Meğer sigarasız bira daha güzelmiş. Galiba sigarasız herşey daha güzel.

11 Haziran 2010 Cuma

5. Gün

16:12

Vay canına... Sigara içmeden geçen 5. günün içerisindeyim. 2 gün sonra Pazartesinin ilk saatlerinde tam 1 hafta olacak. Galiba işin zor olan kısmını geride bırakıyorum. Veya ben öyle olmasını istiyorum :) Biraz alıştım gibi sanki, ağzımda devamlı bir sakız, akşamları bol çekirdek.

Vücudumdaki damarları hissedebiliyorum. Resmen nikotine aç bir şekilde gerilmişler ve bedenimi sıkıyorlar. Ama inanıyorumki sigarasız ve nikotinsiz de yaşayabiliriz. Sigaraya başlamadan önce yaşadığımız gibi.

10 Haziran 2010 Perşembe

4. Gün

10:30

Dün akşam fazla zorlanmadım. Akşam yemeği, 250 gram çekirdekle biraz dizi faslı sonrada yatış :)

Dışarıdan bi yerden çok fena sigara kokuları geliyor.


15:20
Sanırım iştahım kabarıyor. 2 saat önce yemek yedim ama sanki hiç öğle yemeğine çıkmamışım gibi. Bu arada öğle yemeğinde patlıcan közlemesi ile takviye yaptım galiba işe yarıyor :)

9 Haziran 2010 Çarşamba

3. Gün

Son içtiğim sigaramın üzerinden yaklaşık 3 gün geçti.

Ara sıra gaza geliyor insan "bak 3 gün nasıl içmedim ama" "Demekki bırakabilirim" diye...

Sabah bahçedeki bitkiler daha bi hoş koktu burnuma ya da bana öyle geldi.
Öğleye doğru nereden geldiğini anlayamadıysam da kebap kokuları geldi burnuma :)

Offf... Sanki hiç bırakamayacakmışım gibi geliyor. Ya da bırakırsam hiçbişeyden tat alamayacakmışım gibi... Düşünsene yemeklerden sonra, biranın yanında, güzel bir manzara karşısında, sinirleniince, sevinince....... bi sigara yakmayacaktım.

Dün akşam epey zorlandım. Akşam yemeğinden hemen sonra da uyumakta buldum çareyi.

Bakalım Bu akşam ne yapıcaz...